Coeliakie dieet

Uiteraard denkt onze chef ook aan de behoefte van coeliakie patiënten.

Compassie Catering biedt allerlei mogelijkheden, om tegemoet te komen aan de behoefte van coeliakie patiënten. De aandoening coeliakie is een intolerantie voor gluten. Gluten zijn eiwitkleefstoffen die voorkomen in tarwe, haver, rogge en gerst en alles wat daarvan is bereid.

Deze granen en zeker tarwe zijn een belangrijk bestanddeel van onze voeding. Het is de basis voor brood, pasta, koekjes, maar ook in een enorm aantal minder voor de hand liggende producten wordt meel verwerkt. Het wordt veelal ook toegevoegd in de vorm van (tarwe) zetmeel.

Bij coeliakie patiënten wordt er een ongewenste afweerreactie opgewekt door de gluteneiwitten. Iedereen met coeliakie ontwikkelt daardoor in mindere of meerdere mate beschadiging aan het slijmvlies van de dunne darm. Die beschadiging tast de darmvlokken aan van de darm en doet ze steeds verder verdwijnen naarmate het beschadiging proces zich voortzet.

Door verdwijning van de vlokken kan de darm steeds minder goed en op den duur nauwelijks nog, voedsel opnemen. Hierdoor krijgen mensen met coeliakie verteringsproblemen en tekorten aan voedingsstoffen.

LET OP! Wij hebben GEEN aparte broodoven.
Neem contact op met onze dieetkok voor verdere inlichtingen.

Compassie Catering

Feest voor íedereen!